Alszeri Rönk Vendégház
9941 Őriszentpéter, Alszer 27/A
Tel: 06 30 643 1467
 
 
RÖNKHÁZ HÁZIREND
 
 

Kedves Vendégeink!
Az Őrség a feltöltődést, a csendet, a mindennapokból való kiszakadást és a lassulást jelenti az ide érkező legtöbb látogató számára. Célunk, hogy ehhez egy olyan helyszínt kínáljunk, ami lehetővé teszi Vendégeinknek az elcsendesedést, az egymásra figyelést és a testi-lelki felfrissülést. Ebben kérjük a támogatásukat a házirend betartásával! 
 
Érkezés / távozás / adminisztráció
Házikónkat az érkezés napján 16:00 órától lehet elfoglalni, a távozás napján pedig 11:00 óráig kérjük elhagyni, hogy az Önök után érkező Vendégeket is olyan módon fogadhassuk, mint azt tettük Önökkel. Korai érkezés, illetve késői távozás előzetes egyeztetés alapján, a foglaltság függvényében lehetséges. Érkezésük és távozásuk időpontját kérjük jelezzék, hogy az előírt be- és kijelentkeztetést elvégezhessük.

Parkolás
Autójuknak az udvaron fedett, kamerával őrzött kocsibeálló áll rendelkezésre, kérjük az utcán ne parkoljanak.

Más vendégek fogadása
A házban csak az oda bejelentett Vendégek tartózkodhatnak. Kérjük, hogy a szálláson látogatókat ne fogadjanak, idegeneket ne engedjenek be.

Kutya-vendégek
A kutyusokat imádjuk, de kedvenceiket hozzánk sajnos nem tudják magukkal hozni.

Konyha/Étkezés
Falusias reggeli kosár házhozszállítással kérhető, egyéb étkezést nem tudunk biztosítani. Az önellátáshoz teljesen felszerelt konyha áll rendelkezésre. Ha a berendezések, gépek használatához segítségre lenne szüksége, akkor hívjon minket bizalommal. A környéken számos étkezési lehetőséget tudunk ajánlani, ha szeretnék kipróbálni az Őrség ízeit.

Hulladék-kezelés
A háztartási hulladékot szelektíven kérjük gyűjteni (üveg / műanyag és papír / egyéb), a gyűjtőedények a kocsibejárónál kerültek elhelyezésre. Ha a házban elhelyezett szemetesek esetleg megtelnének, kérjük ürítsék ki azokat a kinti nagy kukákba. Kérjük Önöket, hogy az udvaron ne szemeteljenek, ügyeljenek a tisztaságra.

Fűtés
A ház fűtése fatüzelésű kandallóval és elektromos fűtőpanelekkel történik. A kandalló begyújtása és használata Vendégeink feladata, a tűzifát mi biztosítjuk. Hidegebb és téli időszakban Vendégeinket felfűtött házzal várjuk. A kandalló használatához a házban leírás található, de szükség esetén segítséget is tudunk nyújtani. A kandalló nagy teljesítményű, ezért kérjük a megfontolt tűzifa használatot.

Tűzvédelem
Kérjük, hogy kiemelten figyeljenek a tűzvédelmi szabályok betartására! Égő gyertyát, készülő ételt őrizetlenül ne hagyjanak, lefekvéskor a gyertyákat oltsák el. Ha elhagyják a házat, a kandalló üvegét minden esetben zárják le.
A kandalló kihamuzásához kérjük a bádogvödröket használni és a hamut azokban tárolni. Csak a kihűlt, már nem izzó hamut szabad kiszedni a kandallóból! A hamut tilos a benti szemetesekbe és a kinti műanyag kukákba önteni!
A kandallóba történő begyújtáskor olaj, petróleum vagy benzin használata tilos és balesetveszélyes! A begyújtáshoz szükséges anyagokat biztosítjuk, kérjük azokat használják. Más anyagok pl. műanyag, gumi stb. égetése tilos.
Az udvaron tüzet rakni csak a bográcsozóban szabad.
A bográcsozó, illetve grill használata után a parazsat szíveskedjenek vízzel leönteni az esetleges tűz elkerülése érdekében.

Dohányzás
A dohányzás a szálláshely teljes területén - a dohányzásra kijelölt hely kivételével - tilos és rendkívül tűzveszélyes! Dohányzásra kijelölt hely a kőből rakott bográcsozó. Kérjük a csikkeket ne dobálják el.

Értékek, berendezési tárgyak, műszaki cikkek védelme
Kérjük a berendezési tárgyak és a műszaki cikkek rendeltetésszerű használatát. Ha segítségre van szükségük a műszaki berendezések használatához, akkor hívjanak minket nyugodtan. A benti berendezési tárgyakat kérjük, ne vigyék ki az udvarra. A házban található bútorokat csak előzetes hozzájárulásunkkal lehet átrendezni.
Ha elhagyják a vendégházat, kérjük, hogy az ablakokat csukják be. Így elkerülhető, hogy távollétük alatt a ház beázzon, illetve hogy illetéktelen személyek bejuthassanak. Kérjük, távozáskor és éjszakára a bejárati ajtót, a szaunaházat és a kerékpár tárolót szíveskedjenek kulcsra zárni!

Viselkedési etikett
Megkérjük Vendégeinket, hogy az udvaron és a házban ne hangoskodjanak, a környéken élők pihenését tartsák tiszteletben.

Szaunaház
Panorámás szaunaházunkban finn szaunakabin, zuhanyzó és pihenőtér található. A szaunakabin vezérlésének a leírását a szaunaházban találják. Kérjük a szaunaház rendeltetésszerű használatát, ehhez nyújt segítséget a Szauna Házirend, ami honlapunkon elérhető.

Jacuzzi
Jacuzzink a rönkházzal szemben az udvaron van elhelyezve. Kezelése és használata a Jacuzzi Házirendben olvasható, kérjük a leírtak betartását.

Mosás
Mosógép nem áll rendelkezésre, de kérésre mosási szolgáltatást biztosítunk.

Vasalás
Vasaló és vasalóállvány nem áll rendelkezésre, de kérésre biztosítjuk.

Takarítás
Vendégeink a házat tisztán kapják és ottlétük alatt maguk gondoskodnak a tisztaságról. Porszívó, partvis és felmosó szett, illetve tisztító szerek vannak a házban.
Pihenésük alatt a házban napi takarítást nem végzünk, keressenek minket, ha erre a szolgáltatásra lenne szükségük. Hosszabb tartózkodás esetén heti egyszeri takarítást biztosítunk.
 
Egyéb
Mint minden háztartásban, a vendégházban is előfordulhat, hogy valami a Vendégek hibáján kívül meghibásodik vagy tönkremegy. Ha bármilyen rendellenességet tapasztalnak, az esetleges komolyabb károk elkerülése érdekében szíveskedjenek azt felénk telefonon mielőbb jelezni.
 
Együttműködésüket szívből köszönjük, kellemes pihenést és kikapcsolódást kívánunk!
 
Szász Szilvi és Lódri Attila
 

 
©2022 Minden jog fenntartva - www.alszer.hu
inweb