Alszeri Rönk Vendégház
9941 Őriszentpéter, Alszer 27/A
Tel: 06 30 643 1467

 
 
 

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK (ÁSZF)
 

 
 

A foglalás és ajánlatkérés formája

Szállásadó kizárólag e-mailben vagy a honlapon keresztül érkezett foglalást/ajánlatkérést fogad el. Telefonon keresztül csak információt tudunk nyújtani.

Foglalás/ajánlatkérés esetén kérjük a következő adatokat megadni: érkezők létszáma, érkezés/távozás időpontja, a foglaló személy neve, telefonszáma, számlázási címe.

A foglalásban/ajánlatkérésben megadott adatok helyességéért Vendég felel. Amennyiben Vendég a foglalásban megadott telefonszámon, illetve e-mail címen nem érhető el, vagy az elérhetőség helytelennek bizonyul és így nincs lehetőség a foglalás megerősítésére, vagy az érkezés előtti kapcsolatfelvételre, úgy fenntartjuk a foglalás törlésének jogát, mellyel az elszállásolásra vonatkozó igény is megszűnik.

Az általunk küldött árajánlat írásban történő elfogadása, illetve a bekért előleg határidőig történő megérkezése után egy e-mailt küldünk a foglalás visszaigazolásáról, amely időponttól a foglalás jogszerűnek minősül. A foglalás írásbeli visszaigazolásunkat követően válik garantálttá.

Vendégeink foglalásukkal elismerik, hogy a Rönkház Házirendben leírtakat megismerték, elfogadják és betartják.
 
Férőhelyek száma
Rönkházunkban maximum 2 főt tudunk elszállásolni.
 

Minimum foglalható éjszakák száma

Rönkházunk minimum 2 éjszakára foglalható. Hétvégét pénteki érkezéssel és vasárnapi távozással lehet foglalni, hosszú hétvégét csak a teljes idõtartamra adunk ki.

 
Háziállat
Háziállatot nem tudunk fogadni.
 

Előleg, szállásdíj fizetése

A foglalás garantálásához 50% előleg megfizetése szükséges, melyet 2 munkanapon belül várunk. Közös írásbeli megegyezés alapján Vendég és Szállásadó ettől eltérő határidőt is megállapíthat. A határidő lejártát követően, ha ajánlatunkra nem kaptunk visszajelzést, illetve az előleg nem érkezett meg, akkor az igényt tárgytalannak tekintjük, a foglalni kívánt időpontot mások számára is foglalhatóvá tesszük.

Az előleget a következő számlaszámra kérjük átutalni:

Lódri Attila Gábor
OTP 11748045-24814278

Megjegyzésként kérjük a foglalás dátumát feltüntetni.

SZÉP kártyás fizetést nem tudunk fogadni.

Az előleg megérkezéséről és a foglalás visszaigazolásáról e-mailt küldünk. Foglalása ezt követően válik garantálttá.

A teljes szállásdíj előleggel csökkentett részét a foglalás megkezdéséig kell a fenti bankszámlánkra átutalni. Ha az összeg a foglalás kezdő napjáig nem érkezik meg, akkor Szállásadó jogosult törölni a foglalást és a már megfizetett előleget megtartani.

 

Lemondási feltételek

Amennyiben a Vendég legkésőbb érkezése előtti 15. napig írásban jelzi, hogy lemondja foglalását, akkor a már befizetett szállásdíj visszautalásra kerül. A visszautalást Szállásadó a lemondástól számított 3 munkanapon belül teljesíti a Vendég által megadott számlaszámra.

15 napon belüli írásbeli lemondás esetén a már befizetett szállásdíjat csak abban az esetben utaljuk vissza, ha a visszamondott időpontot újra értékesíteni tudjuk. Visszautalás esetén itt is 3 munkanapon belül utalunk. Amennyiben a visszamondott időpontot nem sikerül újra értékesíteni, úgy Vendég által már befizetett szállásdíj Szállásadó tulajdonába kerül szolgáltatás nyújtása nélkül.

Amennyiben Vendég írásban nem mondja le foglalását, de az érkezés napján nem jelenik meg, úgy a már befizetett szállásdíj Szállásadót illeti szolgáltatás nyújtása nélkül.

 

Módosítási feltételek

Meglévő foglalást egyszer lehet díjmentesen módosítani, minden további módosítás költsége 10.000 Ft/alkalom.

Amennyiben a Vendég legkésőbb érkezése előtti 15. napig írásban jelzi, hogy módosítani kívánja foglalása időpontját, úgy a már befizetett szállásdíj beszámításra kerül az új időpont értékébe. 

Amennyiben az időpont módosítási kérelem 15 napon belül érkezik, úgy a már befizetett szállásdíjat csak abban az esetben számítjuk be egy új foglalás árába, ha a visszamondott időpontot újra értékesíteni tudjuk. Ha a visszamondott időpontot nem sikerül újra értékesíteni, akkor a Vendég által már befizetett szállásdíj Szállásadó tulajdonába kerül szolgáltatás nyújtása nélkül.

A módosítás utáni új időpontot készpénzre váltani (lemondani) nem lehet, csak esetlegesen újból módosítani.
Amennyiben a módosítás utáni új időpont átnyúlik a következő évre, akkor arra már a következő évre érvényes árat kell alkalmazni.

Ha Vendég az érkezést követően, de a lefoglalt időpont vége előtt - nem Szállásadónak felróható ok miatt - távozik a szállásról, akkor a teljes szállásdíj összege Szállásadót illeti, függetlenül a még hátralévő napok számától.

Ha az érkezők létszámában változás történik a foglalásnál megadotthoz képest (többen vagy kevesebben jönnének), akkor azt kérjük mielőbb írásban jelezni, hogy a házat megfelelően készíthessük elő.

 

Érkezés, távozás

Rönkházunkat az érkezés napján 16:00 órától lehet elfoglalni. Az utolsó napon legkésőbb 11:00 óráig kérjük a házat elhagyni. Korai érkezés, illetve késői távozás előzetes egyeztetés alapján, kizárólag foglaltság függvényében lehetséges. Amennyiben 11:00 óráig Vendégeink nem jelentkeznek ki, automatikusan felszámoljuk a következő napi szállásdíjat.

 
Szálláshely elfoglalása, okmányok bemutatása
A szálláshely-szolgáltatást igénybe vevő Vendég köteles a személyi azonosításra alkalmas okmányát Szállásadónak az adatok rögzítése céljából bemutatni. A hatályos törvények szerint Magyarországon életkortól függetlenül, minden polgárnak kötelező rendelkeznie személyazonosságát igazoló hatósági igazolvánnyal (személyazonosító igazolvány, útlevél vagy kártyaformátumú vezetői engedély). A jogszabályok alapján az adatok rögzítése minden szálláshelyre érkező vendégre vonatkozóan egyformán kötelező, így az adatok rögzítésétől eltekinteni nem lehet.
Az okmány bemutatásának hiányában Szállásadó a szálláshely-szolgáltatást köteles megtagadni. Ebben az esetben a már megfizetett szállásdíj Szállásadó tulajdonába kerül szolgáltatás nyújtása nélkül.
További információk: www.vizainfo.hu
 

Ajándékutalvány

Vásárlási kérését honlapunk 'Ajándékutalvány' moduljának kitöltésével tudja elküldeni.

Az utalvány tartalma: őrségi rönkházas pihenés és lélek-wellness ellátás nélkül. Az utalvány tetszőleges összegben vagy meghatározott időtartamra  (pl. 2 éjszaka) vásárolható.

Az utalvány a vásárlástól számított egy éven belül bármikor beváltható honlapunkon.

Az ajándékutalvány ellenértékét átutalással kérjük kiegyenlíteni a fenti számlaszámra. A vételár megérkezése után elkészítjük majd e-mailben elküldjük a digitális utalványt a vásárlónak. Ha e-mail helyett postai úton szeretné megkapni az utalványt, akkor kérjük jelezze felénk.

Beváltáskor az utalvány értéke a honlapunkon feltüntetett listaár alapján számított szállásdíjból kerül levonásra, az esetlegesen fennmaradó különbözetet érkezésig kell átutalni.

Az utalvány átruházható, de készpénzre nem váltható.

 
Szaunaház használata
Finn szauna kabinnal ellátott, zuhanyzós és pihenőteres szaunaházunkat mindenki saját felelősségére veheti igénybe, egészségügyi állapota tudatában.

Amennyiben Szállásadó a szaunaház használatát rajta kívülálló okok miatt (műszaki meghibásodás, előző Vendég által okozott kár, áramszünet, stb.) nem tudja biztosítani, úgy Szállásadót Vendég irányába nem terheli kompenzációs felelősség.

Vendégeink foglalásukkal elismerik, hogy a Szauna Házirendben leírtakat megismerték, elfogadják és betartják.
 
Jacuzzi használata
Kültéri jacuzzinkat mindenki saját felelősségére veheti igénybe, egészségügyi állapota tudatában.
Amennyiben Szállásadó a jacuzzi használatát rajta kívülálló okok miatt (műszaki meghibásodás, előző Vendég által okozott kár vagy vízszennyezés, áramszünet, stb.) nem tudja biztosítani, úgy Szállásadót Vendég irányába nem terheli kompenzációs felelősség.
Vendégeink foglalásukkal elismerik, hogy a Jacuzzi Házirendben leírtakat megismerték, elfogadják és betartják.

Felelősségvállalás
A szálláshely területén elhelyezett értéktárgyaikért, az udvarban parkoló gépkocsiban keletkezett károkért, valamint az esetlegesen bekövetkezett balesetekért vagy rosszullétekért felelősséget nem vállalunk.

Kártérítés
A szálláshely tulajdonában okozott károkért Vendégeink kártérítési felelősséggel tartoznak. A javítás / helyreállítás / pótlás költségét számlával igazoljuk, amit a kárt okozó személy megtéríteni köteles. A jacuzzi vízcsere költsége 30.000 Ft.
Károkozás esetén Vendég köteles Szállásadót haladéktalanul értesíteni.
 

Egyéb

Ha Vendég - Szállásadónak felróható ok miatt - az érkezés napján nem tudja birtokba venni a szállást, vagy azt a távozási nap előtt kénytelen elhagyni, akkor Szállásadó Vendéget kompenzálja. A kompenzálás történhet hasonló időtartamú és értékű szállásadással, vagy a Vendég által már megfizetett díjak teljes visszafizetésével.

Szállásadó a fentiekben leírt lemondási és módosítási feltételektől a Vendéget ért váratlan baleset vagy megbetegedés esetén eltérhet, feltéve, hogy Vendég az állapotában beállt változást haladéktalanul Szállásadó tudomására hozza és azt orvosi papírral igazolja. Egészségügyi okkból történő lemondás esetén csak időpont módosításra van lehetőség.

Szállásadó fenntartja magának a jogot, hogy károkozás, felelőtlen viselkedés vagy a Házirendek kirívó megsértése esetén Vendéget a szálláshely azonnali elhagyására kötelezze kompenzáció nélkül.
 
 
A Vendég foglalásával (előleg befizetésével) elismeri, hogy az Általános Szerződési Feltételeket  megismerte és azt elfogadja.
 
 
  
©2022 Minden jog fenntartva - www.alszer.hu
inweb